Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνέλευση στο ALTER


Έντονη αγωνιστική διάθεση επέδειξαν οι συνάδελφοι του ALTER στη γενική συνέλευση που έγινε το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο τους για τις συνομιλίες που είχε με την ιδιοκτησία του καναλιού. Στη γενική συνέλευση παρευρίσκονταν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, καθώς είχε γίνει η σχετική πρόσκληση.
Οι εργαζόμενοι στον ALTER, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, πληρώθηκαν στα μέσα Ιουνίου, χωρίς ακόμη η διεύθυνση να τους έχει διευκρινίσει αν πρόκειται για αμοιβή του 15ημέρου ή ποσό έναντι των χιλιάδων ευρώ που εξακολουθεί να χρωστά. Επιπλέον η διεύθυνση συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει Σάββατα και Κυριακές, τα οποία πρέπει ως γνωστόν να πληρωθούν με τη νόμιμη προσαύξηση(+125% το Σάββατο, +200% την Κυριακή) που απορρέει από την ΣΣΕ και την εργατική νομοθεσία.

Η διεύθυνση εξεδήλωσε επίσης πρόθεση να πληρώσει στα τέλη του μήνα και άφησε να νοηθεί ότι θα προχωρήσει σε «λογικές» απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στον ALTER δεν έδειξαν καμιά διάθεση συμβιβασμού και επιμένουν στο να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Με ομόφωνη απόφαση προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από όσα προβλέπουν οι ΣΣΕ και δηλώνουν έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που υπάρξει προσπάθεια να καταστρατηγηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, Γ. Αγγέλης τόνισε στους συναδέλφους ότι σε λίγες ημέρες «μπαίνουν σε πόλεμο» καθώς η ιδιοκτησία του καναλιού ετοιμάζεται να προσφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και τους κάλεσε να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου