Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Α

Στις 30-31 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας. Για το δικαίωμα στη δουλειά και την ενημέρωση. Για τους μισθούς και την ασφάλισή μας. Για να έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε και να διαπραγματευόμαστε συλλογικά και όχι ο καθένας μόνος του.

Με το «δημοψήφισμα» αυτό οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους εργοδότες ότι δεν μπορούν να (μας) κάνουν ό,τι θέλουν. Κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα να απολύουν κατά βούληση, να πληρώνουν όταν και όσο τους βολεύει, να μας εκβιάζουν και να βιάζουν την ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, δίνουμε ένα σήμα στην κοινωνία, που στενάζει κάτω από τα αλλεπάλληλα βάρβαρα μνημόνια κυβέρνησης και τρόικας, ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι ούτε αλήτες ούτε ρουφιάνοι ούτε εχθροί της. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας από όλους τους κλάδους, στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να ανοίξουμε τον δρόμο για έναν απεργιακό αγώνα διαρκείας, με «κόκκινη γραμμή» την υπεράσπιση των κατακτήσεων που κατοχυρώνει η προηγούμενη συλλογική σύμβαση. Αν οι εργοδότες θέλουν να εξοικονομήσουν λεφτά, ξέρουν πώς να το κάνουν: ας κόψουν τα προνόμια και τα παχυλά συμβόλαια των golden boys, τα οποία αφθονούν στον χώρο των ΜΜΕ.

Ασφαλώς αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει στην κάλπη του «δημοψηφίσματος». Και αναμφίβολα μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όλοι εμείς, τον πάρουμε στα χέρια μας. Τότε θα πάρουν και την απάντησή τους όλοι εκείνοι που έχουν μάθει να αποφασίζουν και να παζαρεύουν για εμάς χωρίς εμάς, πίσω από κλειστές πόρτες.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στηρίζει την Πρόταση Α, η οποία εκφράζει και αποτυπώνει μια ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων και ανοίγει δρόμους για τον συντονισμό και τη μελλοντική κοινή δράση τους. Αποτελεί, άλλωστε, τη μοναδική σήμερα ρεαλιστική διέξοδο για την πλειονότητα των εργαζομένων. Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου